loader

Rehab Øvelser for en revet ACL

Anonim

Et revet fremre korsbånd, eller ACL, er en av de mest alvorlige knærskader en person kan lide. Hvis du nylig har revet ACL, kan du bli kløe for å komme deg tilbake på banen, på treningsutstyret eller bare tilbake til dine vanlige dagligdagsaktiviteter. Rehabiliteringsøvelser kan hjelpe deg med å gjenopprette rekkevidden av bevegelse og styrke i kneet.

Straight Leg Raises

Når du har tillatelse fra legen din til å begynne å rehabbing kneet, vil du sannsynligvis begynne med en rekke øvelser, inkludert rette benoppdrag. Denne øvelsen bidrar til å styrke musklene i overbenet ditt, som bidrar til å kontrollere kneet og hjelper til med å gjenopprette rekkevidde av bevegelse til kneet. For å gjøre rette benoppdrag, sitte på kanten av en seng eller et bord med det skadede beinet hengende over siden. Løft langsomt underbenet til det er parallelt med bakken. Hold i 5 sekunder, og gå tilbake til startposisjon. Gjenta øvelsen 10 til 15 ganger som en del av rehabiliteringsrutinen. Når du har fått litt styrke tilbake i kneet, kan du legge vekten på benet for å styrke musklene ytterligere.

Sissy Squats

Du kan føle deg dum i å gjøre dem, men sissy squats vil hjelpe til med å gjenopprette styrke og funksjon i kneet uten å utsette deg for mulig skade eller videre skade. Åpne en dør og stå mot kanten av døren, og grip begge dørhåndtakene med begge hender. Hold på dørknappene for støtte, knekk ned til de øverste beina danner en 90 graders vinkel med gulvet. Bruk benmuskulaturen til sakte å løfte kroppen din opp igjen i stående stilling. Gjør så mange repetisjoner som mulig før du har bygget opp til 100 på en dag.

Trapper

En av hovedproblemene med å komme tilbake fra kneskade er å få begge benene tilbake til normal form og utføre like. Trapptrinn hjelper deg med å få beina tilbake på samme side og styrke kneet samtidig. Bruk en trening trapp eller finn et sett med robuste trapper du kan bruke til trening. Trinn opp med ditt skadede ben, så opp med det andre benet ditt. Gå tilbake med det skadede benet, og deretter ned med det andre benet. Gjenta så mange ganger som mulig uten å føle tretthet eller smerte i ditt skadede ben som en del av rehabiliteringsprogrammet ditt.

Populære Kategorier

Redaksjonens

Populære Kategorier