loader

Hvordan virker en sykkelavspiller?

Anonim

En sykkelens sperrer, også stavet sperrer, gjør det mulig for en sykkel å skifte gir. Denne enheten skyver en kjede fra en tannhjul til en annen. En avspiller kan se ut som et fancy utstyr, men det er egentlig ganske enkelt i design, og det meste av kraften bak sin handling er gitt av rytteren. Uansett hvilken type sykkel er foran og bak derailleurs ganske lik i design og funksjon.

Front Derailleur

Den fremre sperren er ansvarlig for å skifte sykkelens kjede mellom ringene eller kjedene på krankettene, som består av enten to eller tre ringer. Et lite, horisontalt metallbur ligger over toppen av kjedet, og en fjær lar den bevege seg frem og tilbake. Når du skifter opp eller ned, tvinger den kjeden av kjeden og lander på ringen nærmest den nye plasseringen.

Bakre Derailleur

Bakspareren må skifte mellom et større sett med gir. Disse girene eller tannhjulene gjør den bakre kassetten, som er festet til navet på bakhjulet. Som den fremre sperren skyver bakspareren kjedet opp eller ned i kassetten etter at du har koblet til shifteren. Når shifteren er innkoplet, blir det slått opp sløyfe på shifterkabelen, og den fjærlignende armen på bakspareren skyver kjeden sidelengs, i skarp vinkel, mot nærmeste tannhjul.

Glatt skifting

Bike teknologi fortsetter å gå videre. Sykler er i stand til å initiere flere skift med minimal brukerinnsats, og elektronisk forskyvning er tilgjengelig for sykkelkjøring. Chainrings har tenner som er formet med rampede sider. Når kjeden skifter fra en mindre ring til en større, må kjedet gni mot siden av den større ringen før den blir plukket opp av disse rampede tennene og tvunget på den større. Ramperne på tennens side gjorde denne prosessen mye jevnere enn i tidligere modeller. Dette er grunnen til at glatt skifting ikke bare er avhengig av sperren, men også ved valg av kjederinger.

Høy og Lav Normal

Sporens stive fjær er ansvarlig for å bevege kjeden i en retning. Retningen der den beveger seg, definerer sperren som enten høy normal eller lav normal. På en motorsykel returnerer våren kjeden til laveste tannhjul, og derfor blir sperren betraktet som høy normal. Terrengsykler har lavt normalt oppsett. Alle foran derailleurs er standard til den lille kjederingen eller tannhjulet, og anses å være lavt normale.

Populære Kategorier

Redaksjonens

Populære Kategorier