loader

Historien om basketballen

Anonim

Historien til basketballen er nesten like parallell med basketballens historie. Selv om spillet stammer fra 1891, kom den første sneakeren spesifikt for basketball ikke fram til 1917, da Converse utgav sin All-Star-sko. Siden da har selvfølgelig basketballsko blitt en multibillion dollar internasjonal virksomhet, og spillet basketball spilles også over hele verden.

Converse og de tidlige dager

Kort etter at Converse's All-Star basketballsko slo markedet, ble basketballstjernen Chuck Taylor blitt med i selskapet og lånt navnet sitt til det nye produktet innen 1920-tallet. Før lenge var de umiskjennelige high-top skoene kjent som "Chuck Taylors" og til og med bare "Chucks." Converse All-Stars ble den høyeste sneaker av valg for basketballspillere, samt tenåringer, rockere, skatere og andre som ønsker å lage en motesetning i løpet av det meste av det 20. århundre.

Signatur Sko

Mens Chuck Taylor kanskje hadde vært den første spilleren som hadde navnet hans på en basketballsko, var Walt "Clyde" Frazier en av de første NBA-stjernene å ha en signatursko. I 1973 nærmet seg snekkerfirmaet Puma til New York Knicks-stjernen om å ha sin egen sko, "The Puma Clyde."

Nike og Michael Jordan

Ved midten av 1980-tallet hadde Nike blitt en stor aktør i sneakerverdenen, men det var partnerskapet mellom det Oregon-baserte skoselskapet og en tynn ung ballplayer fra North Carolina som drev dem begge inn i stratosfæren av popularitet og penger. Da Nike signerte Michael Jordan av Chicago Bulls, og sammen kom de ut med Air Jordan basketball sko, ble det en av signatur øyeblikkene på 1980-tallet og virkelig slått basketball sko i en fashion statement.

Basketballskonstruksjon

Basketball sko var i utgangspunktet bare high-top, all-purpose sneakers til 1970-tallet. På 70-tallet og til 80-tallet, spesielt hos Nike, ble basketballskobygging mye mer vitenskapelig og høyteknologisk. Materialer og design konstruksjon ble eksperimentert med å gi støtte og fleksibilitet på de riktige stedene og gi spillerne ekstra vår i sine hopp. For eksempel brukte 1989 Nike Air Jordan IVs en spesialdesignet plastmaske konstruksjon for å gjøre skoene lettere.

Populære Kategorier

Redaksjonens

Populære Kategorier