loader

Historien om 100 meter Dash

Anonim

100m dash er den korte utendørs sprintkonkurransen som vanligvis utføres på "hjemme rett" -delen av et standard løpespor. Olympiske vinnere av 100m dash er gitt den uoffisielle tittelen til den raskeste mannen eller kvinnen i verden. I dag betraktes det som et stift blant sportsfolk, men historien om 100m dash strekker seg til gammel historie.

Gammel historie

Ifølge University of Alaska Fairbanks, kan opprinnelsen til 100m dash spores til "stadion", en sprint konkurranse praktisert i det gamle Hellas. En av de mest konkurransedyktige idrettene i de gamle OL-spillene, var stadion et kortbruddsprint som involverte å kjøre 95 meter til et bestemt innlegg og deretter løpe tilbake til startposisjonen. Selv om innledende versjoner av denne sprinten hadde løpere som tok marken bak en steinspor skåret i bakken, oppdaget de gamle grekerne til slutt husplexen eller startporten.

Moderne OL

Den 100m dash er praktisk talt synonymt med olympiske baner og raser - det var en del av de første OL i den moderne tidsalderen i Athen i 1896. Thomas Burke i USA vant den første tildelte medaljen for 100m dash, og ble etterfulgt av andre amerikanske sprintere til Reginald Walker i Sør-Afrika vant konkurransen i 1908. Siden da har USA mottatt mer enn halvparten av 100m dash olympiske medaljer.

100-meter Dash-teknologi

Mens sprintere i det gamle Hellas begynte løpet fra en oppreist posisjon, starter dagens sprintere løpet mens de hekker med sine hæler presset mot startblokker. Disse blokkene hjelper racere til å få en ekstra boost i begynnelsen av løpet, for å øke akselerasjonen og redusere antall meter det tar for løperen å nå sin maksimale hastighet mens sprinting. Ifølge University of Alaska Fairbanks ble startblokker introdusert i slutten av 1920-tallet, og gjorde sitt første utseende i Londons OL i 1948.

Records and Champions

Ifølge International Association of Athletics Federation har menns verdensrekord blitt forbedret 12 ganger siden 1968, da elektronisk timing ble introdusert til den olympiske banesporteren. I august 2009 sikret Usain Bolt of Jamaica verdensrekordet på 9, 58 sekunder, og brøt sin egen tidligere rekord på 9, 69 sekunder. Kvinnenes verdensrekord er 10, 49 sekunder og ble satt inn av Florence Griffith-Joyner i juli 1988.

Populære Kategorier

Redaksjonens

Populære Kategorier