loader

Øvelser for å redusere lymphedem hevelse

Anonim

Lymphedem, som er en vanlig tilstand hos pasienter med kreftbehandling, kan reduseres og forbedres med trening. Det oppstår når lymfevæsken bygger opp i visse områder av kroppen og forårsaker hevelse. Trening er gunstig fordi handlingen bidrar til å presse lymfe gjennom lymfekarene for drenering. Rådfør deg med legen din før du starter noen øvelser som kan hjelpe eller hindre din medisinske tilstand og helse.

Beveg halsen og ansiktet

Reduser hevelse i hodet og nakken med bevegelsesøvelser. Flytt nakken opp ved å se mot taket og ned ved å tømme haken mot brystet. Vri nakken til venstre for å se over skulderen din, gå tilbake til start og roter deretter for å se over høyre skulder. Gjenta hver øvelse 10 ganger i et forsiktig tempo for å unngå å straffe nakken. Å trene ansiktsmuskulaturene ved å åpne og lukke munnen, i tillegg til å smil og frynse, kan også hjelpe til med å tømme overflødig væske fra vev i området.

Tren armene

Brystkreftpasienter er utsatt for lymfødem i armer og bryst etter operasjon og behandling. Løft armen oppover og bakover, bak ryggen og ut til siden. Andre øvelser inkluderer å nå hånden opp bak ryggen, bøye og forlenge håndleddet og gjøre en tett nese. Start med skulderøvelser og følg med øvelser for albuen, håndleddet og hånden. Gjør 10 til 15 gjentakelser av hver øvelse og gjør to til tre sett per dag.

Tørr bena

Øvelser for å redusere lymphedem i beina inkluderer bevegelsesområde for ankles, knær og hofter. Ankelpumper er avgjørende for reduksjon av hevelse i føttene, anklene og underbena. Flytt anklene opp og ned og pek tærne mot deg og vekk fra deg. Videre bør bena dine bli forhøyet mens du er i en sittende eller hvilestilling for å tømme overflødig væske. Andre øvelser inkluderer knespark, marsjer og hip flexion og forlengelse. Gjenta hver øvelse 10 til 12 ganger for to til tre sett.

Vurder dette

Alle øvelser for lymphedem skal foreskrives eller godkjennes av en lege og / eller fysioterapeut. Ikke prøv eller fortsett noen øvelser som er ubehagelige eller gjør smerte verre, da dette kan føre til ytterligere helsekomplikasjoner. Snakk med din fysioterapeut om å ha på seg en kompresjonsstrømpe eller plagg, da dette også bidrar til å redusere overskytende hevelse.

Populære Kategorier

Redaksjonens

Populære Kategorier