loader

Blærekontrolløvelser for menn

Anonim

Blærekontrollproblemer kan oppstå når bekkenmusklene som bidrar til å begrense strømmen av urin, mister styrke, rapporterer American Academy of Family Physicians, eller AAFP. Menn kan oppleve en svekkelse av bekkenmusklene fra prostata kirurgi. En forstørret prostata, kjent som benign prostata hyperplasi, eller BPH, kan også forringe blærekontrollen. Prostata omgir urinrøret, som er et rør som sitter like under blæren. Urinrøret transporterer urin fra blæren under urinering. Menn kan gjenvinne bekkenstyrken og blærekontrollen ved å utføre Kegal-øvelser, notater Universitetet i Maryland Medical Center, eller UMMC.

Pinke riktig muskler

Å finne riktig muskel er nødvendig for å høste de potensielle fordelene med Kegal øvelser. Folk klemmer noen ganger lår- eller bukemuskelen i stedet for bekkenbunnsmuskelen. Å stramme feil muskel kan faktisk gjøre problemer med blærekontrollen verre, varsler UMMC.

Menn kan lære å identifisere de riktige musklene ved å sette inn en finger i endetarmen og forsøke å klemme musklene rundt fingeren som de ville for å stoppe strømmen av urin. Menn kan også få en følelse for bekkenbunnsmusklene ved å opptre som om de prøver å holde seg i gass, forteller AAFP. Området rundt endetarmen skal føles som om det stiger.

Klemme pelvismuskler

Husk å puste fritt når du trener Kegal øvelser. Klem bekkenmusklene kort og slapp av. Du kan bare være i stand til å holde musklene inne i 3 til 6 sekunder først og begynner å trette etter bare en håndfull gjentakelser, anbefaler Universitetet i Michigan Health System, eller UMHS.

Lange og korte sammentrekninger

Kegal øvelser inkluderer både korte og lange klemmer, ifølge AAFP. Når du utfører korte sammentrekninger, stram bekkenbunnsmusklene i bare 2 sekunder, og hvil deretter på. Lang klemmer bør holdes i 5 til 10 sekunder. Roter mellom lange og korte presser hele dagen for totalt 80 til 100 repetisjoner.

Kegal øvelser kan utføres hvor som helst, men de utføres vanligvis mens de sitter i en stol eller legger seg ned, bemerker UMMC.

Biofeedback Assistance

En positiv forsterkningsteknikk kjent som biofeedback kan hjelpe menn med å identifisere bekkenbunnsmusklene. Biofeedback kan bidra til at Kegal-bevegelsene vil forbedre blærekontrollen, ifølge UMMC.

Under en biofeedback ses elektroder på magen og rundt analområdet. En sensor er noen ganger plassert i anus for å hjelpe menn til å føle de riktige musklene. En nærliggende skjerm vil vise hvilke muskler som strammes og hviler.

Når du utfører riktig og regelmessig, kan Kegal øvelser forbedre blærekontrollen i 6 til 12 uker.

Populære Kategorier

Redaksjonens

Populære Kategorier